Kampagne om Pårørende på job

Hver sjette dansker i job er pårørende til et psykisk eller fysisk sygt familiemedlem, hvoraf flere overvejer at forlade arbejdspladsen, fordi krydspresset mellem privat- og arbejdsliv bliver for stort.

Det sætter vi fokus på med en ny kampagne, der skal hjælpe HR og ledere i små og mellemstore virksomheder med at forebygge mentale sundhedsudfordringer hos medarbejdere, der har fysisk eller psykisk sygdom i den nære familie.

Kampagnen skal levere viden og værktøjer til dig, der er leder eller HR-medarbejder, så I kan få øje på medarbejderne, forstå den situation, de står i og blive rustet til tage den svære samtale.

Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan du kan hjælpe din medarbejder, og finde værktøjer, der kan hjælpe jer begge sikkert gennem forløbet.

Guides og værktøjer til ledere & HR

Det kan være svært at tale med sin leder om, at man som pårørende kan have svært ved at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen. Og det kan være svært for lederen at vide og forstå, hvad medarbejderen har brug for.

Vi har udviklet et samtaleværktøj, der kan hjælpe ledere og medarbejdere med at tage den nødvendige samtale, finde fælles forståelse og lave de aftaler, der kan give begge parter de bedst mulige rammer i situationen.

Ligesom virksomheder kan have en stress-, trivsels- eller personalepolitik, er det en fordel at have en pårørendepolitik. En pårørendepolitik kan hjælpe virksomheder med at støtte de pårørende i deres hverdag og skabe klare rammer for forebyggelse og håndtering af pårørendes situation.

Vi har samlet alt det, I som virksomhed skal være opmærksomme på og afklarede omkring, når I udarbejder en pårørendepolitik i én samlet guide.

Dilemmafilm

Har du oplevet at mangle viden om, hvad man som leder skal gøre for en medarbejder med pårørendeansvar? Nedenfor kan du møde ledere og medarbejdere fra tre forskellige organisationer, der alle har stået i sådanne dilemmaer. Se filmene, og bliv klogere på, hvordan de håndterede situationen.

Dialogpakke

Vi har samlet guiden til pårørendepolitik, samtaleværktøjet og dilemmafilmene i en samlet dialogpakke.

Du kan downloade den samlede pakke her.

Cases