Community for pårørende på arbejdsmarkedet

Det kan være en ensom affære på den ene side at skulle få et familieliv med en psykisk udfordret teenager til at fungere og på den anden side gå på arbejde, som man plejer. Pårørende på job har etableret et community på Facebook, hvor man kan møde andre i samme situation.

”Man er træt helt ind i sjælen – men det forstår andre ikke altid. Min erfaring er heldigvis, at objektiv oplysning hjælper på forståelsen.”

”Det er så vigtigt, at der også kommer fokus her. Jo mere vi indser, at vi er hele mennesker også som medarbejdere, jo bedre arbejdspladser og helheder kan vi skabe. Og det handler jo både om medarbejderen og lederen.”

”Coronasituationen har faktisk givet mig en fleksibilitet i hverdagen, fordi jeg kan arbejde hjemmefra ind imellem og så lægge timerne der, hvor det passer ind. Til gengæld må jeg sige, at arbejdet er mit ”helle”, hvor mine tanker kan kredse om noget andet end sygdom.”

Det er bare nogle af de eksempler på kommentarer, du kan finde i Pårørende på jobs community på Facebook. Det er et forum for forældre på arbejdsmarkedet, som har en ung med stress, angst, depression, spiseforstyrrelser mv.

Her kan du dele viden om, hvordan du både støtter den unge og passer dit job og forebygger, at du selv får stress og bliver sygemeldt. Du kan også få gode råd om, hvordan du kan håndtere hele situationen.

Du kan tilmelde dig gruppen her: https://www.facebook.com/groups/sammenomtrivsel

Også for virksomheder

På den tilhørende side kan også fagpersoner og ledere på virksomheder få inspiration til, hvordan medarbejdere i den situation har det, hvad de har brug for, og hvad arbejdspladsen og den pårørende kan gøre i fællesskab for at undgå, det det ender med en sygemelding eller en deltidssygemelding.

Se facebooksiden her: https://www.facebook.com/ppjob.dk/?view_public_for=107788221009903