Projekt Pårørende på Job har oprettet en lukket Facebook-side for forældre til psykisk sårbare unge. Mange kriseramte forældre har allerede fundet gruppen. Her er anonyme pluk fra indlæggene:
"Jeg har selv været i et konstant pres af at være tilgængelig, og også hente timer på arbejdet for hver gang jeg skulle til møder eller på psyk med min søn."
"Det her ligner virkelig meget af det, jeg har været igennem det sidste år. Tak for at dele. Min arbejdsgiver var ikke særlig rummelig, men heldigvis fik jeg tabt arbejdsfortjeneste, ellers ved jeg simpelthen ikke hvordan jeg var kommet igennem det."
"Jeg har absolut følt det som et tabu. Både p.ga. det generelle tabu omkring psykiske sygdomme og fordi jeg var bekymret for at blive trådt bag dansen i forhold til arbejde og udviklingsmuligheder."
”Det er meget stressende at være i klemme mellem et sårbart barn og en uforstående arbejdsplads”
”Jeg oplevede en hverdag dybt præget af angst, skolevægring, søvnløse nætter med bekymringer, der skulle håndteres”
”Jeg har igennem hele forløbet banket på døre for at få hjælp til min søn. Rendt til møder med skoler, lærer, psykologer, sagsbehandlere osv., imens jeg selv arbejdede fuld tid”
”Vi får ikke den store hjælp. Når hun er over 18, er hun jo voksen”
”Jeg har valgt at arbejde som vikar, så jeg ikke konstant skulle gå med dårlig samvittighed, over for enten arbejdet eller over for hende”
”Min søn og jeg går lange ture om natten for at holde hans stemmer og dæmoner på afstand”
”Det er bare hårdt at have et fuldtidsjob og være så på meget på derhjemme”
”Jeg gik helt ned med flaget og var sygemeldt i tre måneder”
”Jeg har ikke fortalt mit nye arbejde, at min datter har angst”
”Man er jo også ulykkelig over ens elskede unges situation”
”Der mangler fuldstændig støtte til forældrene, hvis man er ædruelig og har forældreevne. Men disse to egenskaber betyder ikke, at man bare kan klare belastningen”
”Jeg føler mig flov over at være blevet sygemeldt”
Bliv medlem af vores Community
Hvis du har brug for at tale med ligesindede, få et godt råd eller bare læse, hvad andre har gjort, kan du tilmelde dig Pårørende på jobs Community