Værktøjer

Samtaleværktøj

Værktøjer

Samtaleværktøj Guide til den gode samtale med en pårørende på arbejdspladsen

Dette samtaleværktøj er for ledere og HR-ansatte. Formålet er at støtte op om medarbejdere, som har et barn eller en ung med psykisk mistrivsel derhjemme og i en periode har svært ved at få familieliv og arbejdsliv til at hænge sammen. Samtaleværktøjet er tænkt som en metode til at fremme forståelsen for situationen og i fællesskab nå frem til brugbare aftaler mellem arbejdsplads og medarbejder og dermed forebygge, at det ender med en sygemelding.

tre mennesker sidder om et mødebord

Kend dine rettigheder

Overblik over støttemuligheder for pårørende til et ungt menneske over 18 år

Få overblik over nogle af de støttemuligheder du kan få, hvis du er forældre til et ungt menneske over 18 år, der ikke trives psykisk, og situationen påvirker dit arbejdsliv.

Værktøjer

Gode råd til dig som leder

Lederen er ofte nøglepersonen i forhold til at forebygge stress og sygefravær hos medarbejdere med udfordringer i familielivet. Vi har samlet en række gode råd til at håndtere situationen.

Værktøjer

Gode råd til dig som pårørende

Det kan være svært at gå din leder eller kollega, men det er helt nødvendigt, hvis du skal bevare din egen mentale sundhed, når du både er presset hjemme og på job. Vi har samlet en række gode råd til at håndtere situationen som pårørende.

Værktøjer

Gode råd til arbejdspladsen

Arbejdspladsen har stor betydning for at forebygge sygefravær hos medarbejdere, som har psykisk syge børn eller unge, de skal tage sig af ved siden af deres job. Hermed en række gode råd fra virksomheder, fagpersoner, patientforeninger og pårørende:

Community

Læs hvad andre pårørende skriver

Projekt Pårørende på Job har oprettet en lukket Facebook-side for forældre til psykisk sårbare unge. Mange kriseramte forældre har allerede fundet gruppen. Her er anonyme pluk fra indlæggene:


JA TAK jeg vil gerne modtage
Pårørende på Job's nyhedsbrev

Pårørende til barn / ung Pårørende til andre Virksomhed