Nyhed

Forskningsbaseret website for forældre til unge med psykisk mistrivsel, arbejdspladser og fagfolk

Hvordan kan man passe sit job, hvis ens ellers velfungerende 18-årige søn pludselig får voldsom angst og mister lysten til at leve? Masser af forældre står i den situation, og mange får selv stress, må sygemeldes eller mister deres job. Men det behøver ikke at gå så galt. Få gode råd og redskaber til pårørende og virksomheder på sitet ppjob.dk. 

Pårørende på job er et website for forældre til unge, som har mentale trivselsproblemer som angst, depression, stress, spiseforstyrrelser mv. i en sådan grad, at de har svært ved at klare hverdagen, fx skole, uddannelse, arbejde.

Websitet er også for virksomheder og fagfolk, som måske kan hjælpe med gode råd og brugbare erfaringer. Formålet er sætte fokus på en tabuiseret problemstilling, som kan have enorme konsekvenser for både forældre og arbejdspladser – for ikke at tale om de unge, der har brug for støtte for at komme videre i livet til uddannelse eller arbejde.

Her kan både pårørende og virksomheder finde viden og værktøjer, som kan være med til at forebygge, at forældrne selv får mentale sundhedsudfordringer, må sygemeldes eller mister deres arbejde.

Arbejdsliv ændrede sig radikalt

Jeg hedder Hannah Maimin Weil og er selv mor til en datter, der pludselig væltede i 3.g med svær angst og depression. Hun har det heldigvis godt i dag, men situationen var så belastende, at jeg ikke begriber, hvordan vi alle kom igennem. Det gik ud over både familieliv og socialt liv, og vores arbejdsliv ændrede sig radikalt. Jeg var sygemeldt i en længere periode med stress, kunne ikke sove ikke om natten, og årene var præget af uvished, uforudsigelighed og frygt for, hvad der kunne ske.

Redskaber til pårørende og arbejdspladser

– Jeg fandt ud af, at mange stod i samme situation. Krydspresset mellem arbejdsliv og familieliv viste sig at være et udbredt problem for forældre til unge med udfordringer. Derfor tog jeg sammen med med to forskere fra TeamArbejdsliv initiativ til dette projekt, som er i fuld gang med at udarbejde redskaber til pårørende og deres arbejdspladser, så vi i fællesskab kan blive bedre til at håndtere situationen, før det ender galt.

Vi håber, at du vil bakke op om projektet – hvad enten du er pårørende eller virksomhed. Vi har en side og en gruppe på facebook, hvor du kan dele din viden, måske fortælle, hvordan I på din arbejdsplads fik styr på situationen – og komme med forslag til, hvordan man kan skabe balance mellem familie- og arbejdsliv, når det virkelig brænder på. Husk, at det kan ske for alle.

Pårørende på Job er støttet af

Samarbejdspartnere

Projektet samarbejder med Bedre Psykiatri, SIND, Foreningen for børn med angst, SEOP, psykologer, virksomheder og pårørende.


Følg Pårørende på Job på Facebook

Projekt Pårørende på Job har oprettet en lukket Facebook-gruppe for forældre til psykisk sårbare unge.
Vi har også en Facebook-side, hvor du som arbejdsplads eller pårørende kan få viden og gode råd.

Gå til Facebook side